Mainos
Mainos

Arkkiatri Pelkonen: Sukusolun luovuttajaa ei pidä paljastaa

Arkkiatri Pelkosen mukaan luovutettujen sukusolujen avulla alkunsa saaneen lapsen ei tarvitse tuntea luovuttajaa, sillä eivät muutkaan ihmiset tiedä takuuvarmasti alkuperäänsä.

Arkkiatri Risto Pelkonen sekä kiittää että kritisoi hallituksen kaavailuja hedelmöityshoitolaiksi. Hän sanoo sunnuntain Kainuun Sanomissa, että ei ole tarpeen, että luovutettujen sukusolujen avulla alkunsa saanut lapsi saisi tietää biologisen vanhempansa.

Arkkiatri ei pidä viisaana, että sellaisen tiedon mukana perheen elämään kytkeytyisi vieras ihminen. Kaikille muillekaan ihmisille ei ole taattu varmistusta alkuperästään, Pelkonen muistuttaa. Hallitus on kertonut esittävänsä lapselle oikeutta saada tietää sukusolujen lahjoittaja, jos hän tietää saaneensa alkunsa lahjasolun avulla.

Muilta osin Pelkonen on tyytyväinen hallituksen suunnitelmiin: Kohdunvuokraukseen sisältyy hänen mukaansa liikaa riskejä, eikä hallitus sitä kannatakaan. Hoidot arkkiatri sallisi nykyiseen tapaan myös naispareille ja itsellisille naisille. Arkkiatri sanoo myös uskovansa, että laki menee tältä osin hallituksen esittämässä muodossa läpi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme