Mainos
Mainos

Arkkiatri Pelkonen: Vihjeet valelääkäristä olisi pitänyt tutkia paremmin

Valelääkärijupakan syyllisten etsimisen sijaan on tärkeämpää etsiä selityksiä, kuinka valelääkärinä työskentely on voinut olla mahdollista, sanoo MTV3:n Uutisten haastattelema arkkiatri Risto Pelkonen.

– Tässä erityisessä tapauksessa tuntuu, että kun signaaleja on tullut, olisi ne pitänyt selvittää paremmin, Pelkonen sanoo.

Valvira on vedonnut valtion tuottavuusohjelman seurauksena vähentyneeseen työvoimaan selityksenä sille, ettei EU:n ulkopuolisia todistuksia ole ehditty tutkia kunnolla. Pelkosen mielestä tuottavuusohjelmaan vedotaan toistuvasti.

– Jos toiminta on huonoa, se on huonoa.

Hänen mielestään ei ole potilaan asia kontrolloida, onko valkoisen takin sisällä oikea lääkäri vai ei.

– Kyllä järjestelmät ovat sitä varten. Toki jos tulee epäilyksiä pintaan, että kaikki ei ole kohdallaan, kannattaa siitä ilmoittaa potilasasiamiehelle.

Luottamus lääkäreihin kärsii

Arkkiatri pelkää, että valelääkäritapauksilla on kielteinen vaikutus luottamukseen lääkärikuntaa kohtaan.

– Totta kai, siitä tässä on nimenomaan kyse.

Pelkonen on huolestunut ennen kaikkea siitä, että valelääkäri on päässyt toimimaan vanhusten keskuudessa, sillä heillä on pienet mahdollisuudet vahtia asiaa.

Hän uskoo valelääkärikohusta seuraavan vaiheen, jolloin luottamus lääkäreihin on koetuksella. Toisaalta Pelkonen ei yllättyisi, jos valelääkäreitä paljastuisi lisää.

– Olisi kummallista, jos tämä olisi ainoa tapaus.

(MTV3)

Katso Arkkiatri Risto Pelkosen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 11.11.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot