Mainos
Mainos

Arkkipiispa: Ei kilpailijoita avioliitolle

Homo- ja lesbopareille esitetään oikeutta virallistaa parisuhteensa. Hallitus sai pääsi lakiesityksestä sopuun eilen iltakoulussaan. Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan lakiehdotus lähtee hallitukselta eduskunnan käsiteltäväksi parin viikon kuluttua. Tavoitteena on, että laki tulisi voimaan ensi vuoden aikana. Koskisen mukaan hallituksessa oltiin lakiehdotuksesta suhteellisen yksimielisiä.

Arkkipiispa Jukka Paarman mukaan kirkko ei halua avioliiton rinnalle muita rinnasteisia parisuhteita. Sen sijaan kirkko puoltaa homoparien oikeudellisten epäkohtien korjaamista.
- Kirkon kanta on ollut se, että homo- ja lesboparien aseman oikeudellisia epäkohtia tulee korjata. Olemme lähteneet siitä, että se pitisi tapahtua samassa yhteydessä kuin muidenkin asuinkumppanuusparien vastaavat uudistukset.

Lakiehdotuksessa ei siis edelleenkään olisi kyse avioliitosta. Suhteen rekisteröinti tapahtuisi ilman seremonioita, allekirjoituksella esimerkiksi käräjätuomarin läsnäollessa. Virallistaminen toisi parille mukanaan muun muassa perimisoikeuden, sen sijaan adoptio-oikeutta se ei sisällä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot