Mainos
Mainos

Arkkipiispa eläkkeelle

Vikström ilmoitti Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulille ja opetusministeriölle, että hän eroaa Turun arkkihiippakunnan ja Suomen arkkipiispan virasta 1. joulukuuta 1998, koska hän siirtyy eläkkeelle.

Vikström antoi eroilmoituksensa sen jälkeen, kun kirkolliskokous päätti perustaa Turun arkkihiippakuntaan uuden piispan viran. Hän pitää tärkeänä, että arkkipiispan vaihdoksen aikataulu on tiedossa, kun keskustelu toisen piispan valinnasta alkaa.

-Voin helpottuneena luovuttaa tehtäväni seuraajalleni, jolla on omassa hiippakunnassaan piispa työtoverina jakamassa tehtäviä. Uuden piispan kanssa ehdin itse työskennellä puolisen vuotta, arkkipiispa Vikström kertoi.

Uuden arkkipiispan vaali on alkusyksyllä. Arkkipiispan vaalissa ovat äänioikeutettuja arkkihiippakunnan pappien ja maallikkovalitsijoiden lisäksi muiden hiippakuntien tuomiokapitulin jäsenet ja kirkolliskokouksen hiippakunnista valitut edustajat.

John Vikströmistä tuli Porvoon hiippakunnan piispa 1. joulukuuta 1970. Arkkipiispana hän on toiminut vuodesta 1982. Hän täyttää ensi lokakuussa 67 vuotta. Arkkipiispan eroamisikä on 70 vuotta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme