Mainos
Mainos

Arkkipiispa haluaa homokampanjan loppuvan

Arkkipiispa Kari Mäkinen on erittäin pahoillaan Älä alistu -kampanjasta. Mäkinen kertoo tiedotteessaan ymmärtävänsä niiden ihmisten kipua ja suuttumusta, joita Älä alistu -kampanja on loukannut. Hän pitää tärkeänä, että kampanjan järjestäjät lopettaisivat kampanjan.

Mäkinen korostaa kirkossa hyväksyttyä kantaa seksuaalivähemmistöihin.

— Homoseksuaalisella ihmisellä on oikeus täyteen ja kokonaiseen elämään omana itsenään. Seksuaalisuus on tärkeä ja herkkä elämänalue. Kirkon työntekijöiden keskeinen tehtävä on tukea ja auttaa nuoria löytämään oma identiteettinsä, Mäkinen painottaa.

Vanhemmat ovat olleet huolestuneita siitä, mitä lapsille kirkon nuorisotyön piirissä opetetaan.

— Tämä kampanja ei ole seurakuntien kasvatustyön materiaalia. Seurakuntien lapsi- ja nuorisotyössä lapsen ja nuoren kohtaaminen tapahtuu ihmisen omaa kasvua ja identiteettiä tukien ja arvostaen, Mäkinen toteaa.

Mediassa on ollut esillä myös kirkon rahoitus kampanjan järjestäneille järjestöille. Mäkisen mukaan kirkkohallituksessa arvioidaan jatkossa kriittisesti , mille järjestöille ja millaisiin tarkoituksiin esimerkiksi kolehtia kannetaan. Kolehdit määrätään vuosittain kirkkohallituksen täysistunnossa.

— Valmistelussa tämä tullaan ottamaan jatkossa huomioon, Mäkinen vakuuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot