Mainos
Mainos

Arkkipiispa Mäkinen kantaa huolta huono-osaisista

Uusi arkkipiispa kantaa huolta rikkaiden ja huono-osaisten kasvavasta eriarvoisuudesta. Kari Mäkinen muistutti virkaanastujaissaarnassaan, että ihmisarvo ja osallisuus yhteiskuntaan kuuluvat kaikille.

Mäkinen havainnollisti asiaa Raamatun kertomuksella köyhästä Lasaruksesta, joka viruu rikkaan miehen talon portinpielessä.

- Tämä todellisuus, jossa elämme, on rikkaan miehen talo. Juuri nyt vauraiden maiden portilla on miljardi nälkäistä ihmistä. Ja lähempänä, suomalaisen hyvinvointitalon portille on pysyvästi joutunut yhä suurempi joukko ihmisiä, joiden elämä on yhteiseltä pöydältä putoavien murujen varassa, arkkipiispa sanoi Turun tuomiokirkossa.

Mäkisen mukaan kertomuksen vahva moraalinen viesti on, että talon yhteinen pöytä kuuluu kaikille.

- Ihmisarvo edellyttää oikeutta, ei sitä, että kasvatetaan tämän rikkaan miehen talon vaurautta, jotta portin pieleen putoaisi enemmän muruja. Päinvastoin kertomus ravistelee syvältä talouden kasvuun, kulutukseen ja kilpailukykyyn perustuvan yhteiskunnan tavoitteita.

Kirkon 14. arkkipiispa Kari Mäkinen sai virallisen vahvistuksen viralleen sunnuntaina Turun tuomiokirkossa pidetyssä juhlamessussa. Tilaisuuteen osallistui muun muassa presidentti Tarja Halonen.

Katso Jukka Painilaisen raportti Turusta

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme