Mainos
Mainos

Arkkipiispa Mäkinen: Väärinkäytöksiä ei hyväksytä – vastuu yhteisistä rahoista on kannettava tarkasti

Arkkipiispa Kari Mäkinen on ottanut kantaa Helsingin piispaksi marraskuun alussa nimitetyn Teemu Laajasalonrahankäytöstä syntyneeseen jupakkaan.

Mäkinen korostaa tiedotteessa, että Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on suuri vastuu rahankäytöstä, koska kyseessä ovat jäsenten kirkon toimintaa varten maksamat kirkollisverovarat.

"Kysymykset on otettava vakavasti"

Mäkisen mukaan on tärkeää, että kysymykset tuodaan esiin nyt kun on syntynyt huoli asianmukaisuudesta rahojenkäytössä.

– Tämänkaltaiset kysymykset on aina otettava vakavasti. Vain avoimuus luo luottamuksen kirkon varainkäyttöön. Jos virheitä löytyy, niihin on puututtava.

– Ohjeiden pitää olla ajan tasalla ja selkeitä, Mäkinen sanoo. 

Mäkinen muistuttaa kuitenkin, että ketään ei tule tuomita, ennen kuin asiat on käyty lävitse ja selvitetty.

"Vastuu kannetaan hyvin"

Arkkipiispa Mäkinen luottaa siihen, että vastuuta yhteisistä rahoista kannetaan kirkossa hyvin.

– Seurakunnissa, tuomiokapituleissa ja Kirkkohallituksessa on asiaan liittyvät ohjeistot. Henkilöstö on vastuuntuntoista. Väärinkäytöksiä ei hyväksytä. Niihin on puututtu. Luotan siihen, että näin toimitaan jatkossakin.

Piispa Teemu Laajasalon luottokorttien käyttö hänen toimiessaan Kallion kirkkoherrana on noussut julkiseen keskusteluun sen jälkeen, kun Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen nosti asian esille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme