Mainos
Mainos

Arkkipiispa Paarma ehdottaa aikuisten rippikoulua

Arkkipiispa Jukka Paarman mukaan kirkon pitäisi antaa myös aikuisille mahdollisuus uskon käsittelyyn ja pohtimiseen. Nykyisin kirkon antama uskonasioiden opetus päättyy teini-ikäisten rippikouluun.

-Olemme liian vähän antaneet aineksia käsitellä vaikkapa sellaisia kysymyksiä kuin kristillistä Jumala-kuvaa, nykyaikaista ei-fundamentalistista Raamattu-käsitystä tai Raamatusta nousevaa ihmiskuvaa, sanoo Paarma.

Arkkipiispan mielestä tieteen ja uskon välisten kysymysten käsittely voisi auttaa ymmärtämään, kuinka olla kristitty modernissa maailmassa.

Paarma puhui tänään alkaneessa kirkolliskokouksessa Turussa. Hän korosti myös, että kirkon hengellinen luonne pitäisi näkyä julkisessa keskustelussa.

Kirkolliskokous kestää torstaihin saakka. Asialistalla on muun muassa esitys kirkollisten rakennusten suojelusta. Tällä hetkellä suojeltuja ovat ennen vuotta 1917 rakennetut kirkot. Esityksen mukaan suojeltaviksi tulisivat kaikki kirkot.

Myös seurakuntavaalien selkeyttäminen ja nopeuttaminen on esillä kokouksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot