Mainos
Mainos

Arkkipiispa Paarma on huolissaan köyhyyden kasvusta

Arkkipiispa Jukka Paarma muistuttaa globalisaation kaksista kasvoista. Suomessa talouselämän kansainvälistymisen on koettu vain ajavan ihmisiä työttömiksi, mutta toisaalla se on merkinnyt toimeentuloa täysin osattomille. Kirkon tehtävä on kuitenkin tukea jokaisen työttömäksi jääneen ihmisarvoa.

Monet suomalaiset ovat valmistautumassa yltäkylläiseen jouluun, mutta Suomessa on paljon niitä, joilla ei ole varaa juhlia juuri lainkaan.

- Silloin kun tapahtuu selvästi epäoikeudenmukaisuutta, epäonnistuneita, epäeettisiä ratkaisuja tässä suhteessa, niin silloin on kirkon tietysti nostettava ääntä, arkkipiispa Paarma sanoo.

Paarma sanoo säpsähtäneensä tuoretta tilastotietoa: rikkaimpien tulot ovat kasvaneet meillä viisi prosenttia, köyhimpien alle yhdellä prosentila.

- Se kertoo, että jokin tässä systeemissä on vialla. Verotus on meillä yhteiskunnassa se tapa, jolla me pyrimme tasaamaan tulonjakoa ja minusta myös tässä suhteessa pitää olla tarkkana, että verotus todella voi toimia tähän suuntaan.

- Elämä on jotakin muutakin kuin vain työtä. Tämän asian esillä pitäminen on kyllä yksi kirkon tehtävä, Paarma muistuttaa.

Joulusta tulee Suomessa varsin vihreä. Täällä leutous ei ole merkittävä ongelma, vielä.

- Ilmaston muutos iskee jo nyt kaikkein köyhimmille ja heikoimmin toimeen tuleville alueille ja sillä tavalla tämä on suuri yhteinen, eettinen kysymys, joka koskettaa meitä kaikkia, Paarma sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme