Mainos
Mainos

Arkkipiispa puolustaa kristillisyyttä koulujen joulujuhlissa

Evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen puolustaa koulujen kristillisiä joulujuhlaperinteitä. Hän sanoi TV1:n Ykkösaamussa pitävänsä tärkeänä, että jouluevankeliumiperinnettä jatketaan.

Mäkinen korostaa, että eri uskonnoista tai elämänkatsomuksista tulevilla lapsilla on myös kouluissa oikeus elää oman traditionsa mukaan. Hän ei kuitenkaan pidä hyvänä sitä, että sen takia pyyhkäistäisiin pois oikeus elää joulua tai muita juhlia kristillisten perinteiden mukaisesti.

Arkkipiispa katsoo, että jouluun kuuluu myös uskonnollinen sisältö. Hän ei usko, että uskonnollisuuden häivyttäminen edistäisi uskontojen välistä keskustelua tai toisin ajattelevan kunnioitusta.

- Tietoisuus ja mahdollisuus elää omaa traditiota sen kaikessa syvyydessä antaa myöskin mahdollisuuden kunnioittaa toisen ihmisen pyhää, toisen ihmisen traditiota.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme