Mainos
Mainos

Arkkipiispa tukee tasa-arvoista avioliittolakia

Arkkipiispa Kari Mäkinen antaa tukensa tasa-arvoiselle avioliittolaille.

Mäkinen puoltaa lakimuutosta, jonka myötä myös samaa sukupuolta olevat parit voisivat mennä naimisiin keskenään.

– Pidän sitä tärkeänä tavoitteena ja toivon, että toteutuu tasa-arvoisuus tässä suhteessa, Mäkinen sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on nostanut jälleen keskustelun siitä, pitäisikö Suomen muuttaa avioliittolainsäädäntöään. Mäkisen mukaan keskustelu on ollut tervetullutta.

– Olen nähnyt tässä keskustelussa paljon myönteistä. Ihmiset todellisesti pyrkivät toimimaan niin, että kaikkia ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti. Samanaikaisesti annetaan arvoa yhteiskuntamme rakenteille, kuten avioliitolle, joka tukee pitkää ja kestävää parisuhdetta, pitkiä ihmissuhteita. Se on arvokasta.

Mäkinen uskoo, että kirkko joutuu miettimään omaa näkemystään avioliitosta aloitteen herättämän keskustelun takia.

– Kirkossa käsite avioliitto ja se, mitä ymmärretään avioliitolla, on perinteisesti tarkoittanut miehen ja naisen välistä liittoa. Nyt käyty keskustelu nostaa keskustelua myös kirkon piirissä, jossa arvioidaan avioliittokäsityksen perusteita. Näen tässä keskustelussa tavattoman myönteisen halun suhtautua kaikkiin ihmisiin tasa-arvoisesti.

Kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta avattiin viime viikolla. Aloitteen on allekirjoittanut 138 570 kansalaista tänään kello 16 mennessä.

(MTV3)

Katso Kari Mäkisen studiohaastattelu (Huomenta Suomi 26.3.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme