Mainos
Mainos

Arkkipiispa tuomitsee Muhammed-kuvat

Arkkipiispa Jukka Paarman mielestä islamin edustajiin kohdistunut loukkaus on sattunut myös kristittyihin. Hän kuitenkin tuomitsee profeetta Muhammedin pilakuvia seuranneet väkivaltaisuudet.

Arkkipiispa Jukka Paarma on ilmaissut avoimessa kirjeessään myötätuntonsa Suomen muslimeille profeetta Muhammedista julkaistuista pilakuvista.

Kirjeessään Paarma tuomitsee kaikkinaisen sananvapauden varjolla tapahtuvan tarkoituksellisen uskovien ihmisten pyhinä pitämien asioiden loukkaamisen. Kirje oli osoitettu Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamille Khodr Chehabille ja Suomen Islam-seurakunnan puheenjohtajalle Okar Daherille.

Paarman mukaan Suomessa muslimit ovat hyvän tahdon eleenä halunneet rakentaa yhteyttä uudella asuinpaikkakunnallaan toisten Jumalaan uskovien kanssa. Siksi hän on kokenut, että islamin edustajiin suuntautunut loukkaus on sattunut myös kristittyihin.

Paarma pitää valitettavana, että loukkaantumisen kokeminen on johtanut muutamissa maissa väkivaltaisuuksiin. Ne ovat hänen mukaansa yhtä lailla tuomittavia.

Arkkipiispa esittää kirjeessään toivomuksen, että Suomessa eri uskontokunnat voivat jatkaa keskinäiseen kunnioitukseen ja toisiltaan oppimiseen perustuvaa rakentavaa yhteyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme