Mainos
Mainos

Arkkipiispa tyrmää "homojen parannuskampanjan"

Arkkipiispa Kari Mäkinen arvostelee kristillisen nuortenmedian Nuotan uutta mediakampanjaa, kertoo kirkon tiedotuskeskus. Internetissä ja hengellisellä TV7-kanavalla näkyvän Älä alistu! -kampanjan mukaan homo- ja biseksuaalisuudesta voi parantua kristinuskon avulla.

— Olen ajatellut erityisesti niitä homoseksuaaleja, jotka mieli arkana kysyvät, voinko olla omana itsenäni näkyvä, täysiarvoinen ihminen vai pitääkö minun kätkeytyä ja vaieta. Heille haluan sanoa: sinä olet arvokas, Jumalan luoma ihminen omana kokonaisena itsenäsi juuri sellaisena kuin olet. Sinulla on oikeus rakkauteen, läheisyyteen ja lämpöön. Et ole oman identiteettisi takia rikollinen, sairas tai erityisellä tavalla syntinen, Mäkinen sanoo.

Arkkipiispan mukaan nyt meneillään oleva keskustelu ei saa johtaa toisen ihmisen vähättelyyn tai tämän identiteetin torjumiseen.

— Kampanja, joka keskustelun on käynnistänyt, ei ole kirkon järjestämä.

Tästä huolimatta kampanjassa ovat mukana Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, jotka ovat kirkon kansainvälisen työn järjestöjä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme