Mainos
Mainos

Arkkipiispa Vikström piti lähtösaarnan

Arkkipiispa John Vikström saarnasi viimeisen kerran Suomen ja Turun arkkihiippakunnan arkkipiispana Turun tuomiokirkossa tänään. Hän toimitti jumalanpalveluksen yhdessä uudeksi arkkipiispaksi nimitetyn tuomiorovasti Jukka Paarman kanssa.

Lähtösaarnassaan Vikström puhui kristityn henkilökohtaisen vastuun ja armon vaikutuksesta ihmisen pelastumisessa. Hän toivoi, että perheissäkin lapsia kasvatettaessa muistettaisiin yhtäältä käskyt ja teot ja toisaalta ylitsevuotava rakkaus ja armo.

Ennen loppusiunausta arkkipiispa Vikström luovutti pois virkansa merkit - sauvan, kaavun ja ristin - asettaen ne tuomiokirkon alttarikaiteelle. Hänelle annettiin emeritus arkkipiispan risti. Arkkipiispa Vikström jää eläkkeelle 1. joulukuuta. Radioituun tuomiosunnuntain jumalanpalvelukseen osallistui presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme