Mainos
Mainos

Arkkipiispan anteeksipyyntö synnytti räväkän kommenttivyöryn

Arkkipiispa Kari Mäkisen anteeksipyyntö seksuaalivähemmistöiltä on synnyttänyt keskustelua puolesta ja vastaan MTV:n uutissivuilla ja Facebookissa.

Mäkinen pyysi SuomiAreenan avajaistilaisuudessa anteeksi kirkon ja yhteiskunnan syrjivää asennetta seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Kommentti on herättänyt välittömästi vilkasta keskustelua verkossa.

Useissa kommenteissa Mäkisen anteeksipyyntöä arvostetaan ja kiitellään:

- Mäkinen elää niin kuin opettaa ja hyvä näin. Ehkä tämä maailma - ja suomalainenkin " itseään kristityksi kutsuva " joskus alkaa elää tuomitsematta ja kivittämättä, todetaan eräässä kommentissa.

Kommenteissa esiintyy myös varauksellisuutta siihen, vaikuttaako anteeksipyyntö mihinkään:

- Se anteeksipyytely ei oikein muuta mitään. Se ei muuta sitä, miten seksuaalivähemmistöjä kohdellaan paitsi omalta osaltaan, kiteytetään yhdessä kommentissa.

Eräissä lukijoiden kannanotoissa Mäkisen esittämä anteeksipyyntö saa kuitenkin myös vahvaa arvostelua osakseen. Muutamassa kommentissa kritisoidaan, että Mäkisen puheet ovat ristiriidassa kirkon oppien kanssa.

Muutamissa kommenteissa puolestaan kritisoidaan, että anteeksipyyntö osuu ajankohtaan, jolloin kirkosta on alkanut erota yhä enemmän ihmisiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme