Mainos
Mainos

Arkkipiispan puhe herätti innostusta ja ahdistusta

Arkkipiispa Kari Mäkinen odottaa, että kirkolliskokouksessa tehdään homoseksuaalisia ihmisiä ja suhteensa rekisteröineitä pareja tukeva ja rohkaiseva päätös. Mäkinen muistutti Turun kristillisellä opistolla pitämässään avauspuheessa, että kirkolta odotetaan nyt selkeää päätöstä siitä, kääntääkö se selkänsä homoseksuaaleille vai kulkeeko heidän rinnallaan.

Puhe herätti edustajistossa ristiriitaisia tunteita.

- Ensimmäistä kertaa kirkolliskokouksessa minulla on sellainen tunne että päätöksiä ohjaillaan. Painostusta on havaittavissa ja se on minusta huono asia, nokialainen Riku Rinne viittaa arkkipiispan avauspuheenvuoroon.

- Avauksen olisi pitänyt olla lämmin ja avoin, eikä johdatteleva, Rinne jatkaa.

Rinne uskoo, että lähes kaikilla kirkolliskokoukseen osallistuvilla on homoseksuaalien asemaa koskeva oma kanta jo valmiina.

Jyväskyläläinen Signe Jauhiainen ja seinäjokelainen Markku Orsila puolestaan luonnehtivat arkkipiispan puheenvuoroa innostavaksi ja selväsanaiseksi.

- Lähdemme toiveikkaina tähän viikkoon, homoseksuaalien asemasta päästään todenteolla keskustelemaan vasta keskiviikkona, Orsila sanoo.

Jauhiainen on jo uupunut keskusteluun homoseksuaalien asemasta, ja varsinkin pitkään kestäneen keväisen lähetekeskustelun seuraaminen oli raskasta.

- Joka tapauksessa asia liikahtaa ainakin johonkin suuntaan. Keskustelin äsken jo pidempään edustaneiden kanssa, ja he hieman vitsailivat että "näistä on taidettu keskustella ennenkin."

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme