Mainos
Mainos

Arkkipiispan vaali syyskuussa

Suomen luterilaisen kirkon arkkipiispan vaali toimitetaan 16. syyskuuta. Koevaali on 19. elokuuta. Vaalissa saa äänestää 954 pappia ja maallikkoa. Vaalissa ei ole ehdokasasettelua.

Turun tuomiokapituli päätti tänään vaalijärjestelyistä. Arkkipiispa John Vikström ilmoitti marraskuussa eroavansa Turun arkkihiippakunnan ja Suomen arkkipiispan virasta ja siirtyvänsä eläkkeelle. Vasta toista kertaa käytössä oleva koevaali toimitetaan ehdokkaiden kannatuksen selvittämiseksi. Vaalissa on äänioikeutettuja yhteensä 954. Heistä 418 on arkkihiippakunnan pappeja ja lehtoreita. Maallikkovalitsijoita on saman verran.

Arkkihiippakunnasta valitaan 408 maallikkovalitsijaa toukokuun loppuun mennessä. Itseoikeutettuja ovat kirkolliskokoukseen arkkihiippakunnasta valitut 9 maallikkoedustajaa ja Turun tuomiokapitulin lakimiesasessori. Muista hiippakunnista arkkipiispan vaalissa saavat äänestää 35 tuomiokapitulin jäsentä ja 83 kirkolliskokousedustajaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme