Mainos
Mainos

Armeija etsii sodanaikaisia räjähteitä

Maastossa ja vesistöissä makaa edelleen valtavat määrät sodanaikaisia ammuksia ja pommeja. Armeija pyrkii etsimään ja tuhoamaan niitä. Pelkästään Pohjois-Suomen sotilasläänin alueella tuhotaan vuosittain tuhansia erilaisia räjähteitä.

Viime vuosina etsintä on paljolti kohdennettu paikkoihin, joissa räjähteitä on varastoitu. Pohjoisessa saksalaisjoukot pyrkivät vetäytyessään tuhoamaan varastoja, mutta ammuksia jäi paljon myös maastoon. Niin ikään vesistöihin upotettiin suuret määrät räjähteitä.

—Maastossa lojuvia räjähteitä ei pidä missään tapauksessa sorkkia itse, varoittaa ylivääpeli Kai Mehtomaa Pohjois-Suomen sotilasläänin esikunnasta.

Mehtomaa muistuttaa, että joissain räjähteissä on aineita, joiden vaarallisuutta ikä on entisestään lisännyt. Esimerkiksi mustaruudin räjähdysherkkyys kasvaa ajan mittaan.

Pohjois-Suomessa tämän vuoden raivaukset on jo aloitettu Kemin-Tornion seudulla ja lähipäivinä kohteeksi otetaan Pudasjärvi. Löydetyt räjähteet pyritään kuljettamaan turvalliseen kohteeseen tuhottaviksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme