Mainos
Mainos

Armeija haluaa enemmän tietoja asevelvollisten mielenterveydestä

Puolustusvoimat haluaa tehostaa tiedonkulkua asevelvollisten mielenterveydestä. Syy tähän on palvelusturvallisuuden parantaminen sekä mielenterveydellisistä syistä johtuvien asepalveluksen keskeyttämisien ennaltaehkäisy.

- Tietoja asevelvollisen mielenterveysongelmista pitäisi saada kutsuntalääkärien käyttöön nykyistä helpommin. Tietoja on sinänsä saatavilla, mutta niiden kerääminen on työlästä. Lisäksi yksityislääkärien tietoja asevelvollisista Puolustusvoimat eivät juurikaan saa käyttöönsä, sanoo lääkintäeversti Matti Lehesjoki Pääesikunnasta.

Lain mukaan armeijalla on periaatteessa mahdollisuus saada tietoja myös yksityiseltä puolelta, mutta käytännössä tietojen kerääminen on resursseihin nähden liian työlästä.

Puolustusvoimien kanta asiaan on, että uuteen asevelvollisuuslakiin sisällytetään mahdollisuus nykyistä tehokkaampaan tiedonvaihtoon asevelvollisia hoitaneiden lääkäreiden ja kutsuntatarkastuksia suorittavien lääkärien välillä.

Mielenterveysongelmia koskevien tietojen luovuttaminen armeijalle vaatisi kuitenkin aina asevelvollisen suostumuksen.

Puolustusvoimat tekee asian tiimoilta yhteistyötä myös sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot