Mainos
Mainos

Armeija kutsuu riveihinsä 34 000 miestä

Kutsunnat ovat alkaneet koko maassa. Marraskuun lopulla päättyviin kutsuntoihin osallistuu noin 34 000 vuonna 1984 syntynyttä nuorta miestä.

-

Kutsuntoihin osallistuvat ensisijaisesti vuonna 1984 syntyneet miehet, mutta velvollisia ovat myös ne 19-29 -vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet.

Kutsuntojen järjestämisestä vastaavat maamme 12 sotilaslääniä, jotka voivat asettaa useita samanaikaisesti toimivia kutsuntalautakuntia. Kutsuntojen tarkoitus on selvittää, onko asevelvollinen kykenevä palvelukseen, saada selville hänen omat toiveensa ja tehdä päätös palveluspaikasta ja -ajankohdasta.

Kutsunnoissa asevelvolliset määrätään astumaan varusmiespalvelukseen kahden seuraavan vuoden aikana. Ensi vuoden maa-, meri- ja ilmavoimien ensimmäinen saapumiserä astuu palvelukseen 13. tammikuuta ja toinen 14. heinäkuuta. Vuonna 2004 palvelukseenastumispäivät ovat 12. tammikuuta ja 12. heinäkuuta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot