Mainos
Mainos

"Armeijasta ei lisäpisteitä yliopistoon"

Opetusministeri Tuula Haatainen ei antaisi varusmiespalveluksesta lisäpisteitä yliopistoon haettaessa. Muun muassa pääministeri Matti Vanhanen on esittänyt, että armeijasta saatavien lisäpisteiden avulla nopeutettaisiin opiskelujen aloittamista.

Armeijasta ei opetusministeri Tuula Haataisen mielestä pitäisi saada lisäpisteitä yliopistoon hakiessa.

Helsingin Sanomien haastatteleman Haataisen mukaan armeijasta tulevia lisäpisteitä ei edes tarvita, jos esimerkiksi ylioppilaskokeet painottuvat pääsykokeissa jatkossa enemmän.

Korkeakoulut toimittavat opetusministeriölle ehdotuksensa pääsykoejärjestelmän kehittämisestä vuoden loppuun mennessä. Pääministeri Matti Vanhanen on esittänyt, että armeijasta saatavien lisäpisteiden avulla nopeutettaisiin opiskelujen aloittamista.

Kaiken kaikkiaan Vanhanen on Haataisen mielestä oikealla asialla. Opintojen nopeuttaminen on yksi hallitusohjelmankin tavoite.

Tampereen yliopiston rehtori Jorma Sipilä huomauttaa Uutispäivä Demarissa, että asevelvollisuuden muistaminen lisäpisteillä suosisi poikia tyttöjen kustannuksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme