Mainos
Mainos

Armeijasta vapautuksen saaneiden taustalla usein mielenterveyshäiriöitä

Aikalisä-ohjelman tavoitteena on estää nuorten miesten syrjäytyminen.

Armeijan ja siviilipalvelun keskeyttäneillä ja palveluksesta vapautetuilla on selvästi enemmän mielenterveyshäiriöitä kuin asevelvollisuuden suorittavilla, selviää Stakesin tutkimuksesta. Se tehtiin vuonna 2004 Helsingissä ja Vantaalla.

Stakes, Puolustusvoimat sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit käynnistivät toissa vuonna Aikalisä-ohjelman, jonka tavoitteena on estää nuorten miesten syrjäytyminen. Sen kohderyhmä on kutsunnanalaisten koko ikäluokka ja erityisesti palveluksensa keskeyttäneet ja siitä vapautetut.

Vapaaehtoisessa ohjelmassa nuorelle miehelle tarjotaan oma ohjaaja, jonka kanssa hän voi selvitellä elämäntilannettaan. Yli puolella ohjelmaan osallistuneella elämäntilanne on parantunut.

Tavoitteena on saada ohjelma käyttöön koko maassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot