Mainos
Mainos

Arpajaislakiesitys vihdoin eduskunnalle

Arpajaislainsäädäntö uudistetaan ja nykyaikaistetaan perusteellisesti.

hedelmäpeli

Hallitus antoi tänään eduskunnalle pitkään valmistellun ja laajan esityksen uudeksi arpajaislaiksi. Tarkoituksena on kerätä kaikki arpajaisia koskevat lain tasoa vaativat määräykset uuteen lakiin. Tavoitteena on poistaa nykyisen lain tulkinnanvaraisuudet määrittelemällä tyhjentävästi arpajaisten sallitut toimeenpanotavat.

Arpajaisten tuotto käytetään vastakin sosiaalisiin ja sivistyksellisiin tarkoituksiin. Arpajaisten valvontaa tehostamalla pyritään vähentämään laitonta pelitoimintaa ja siihen kytkeytynyttä rikollisuutta.

Esityksen mukaan arpajaisia saa panna toimeen vain yleishyödyllinen yhteisö varojen hankkimiseksi yleishyödyllisen toiminnan edistämiseen. Rahapelien toimeenpano sallittaisiin vain valtioneuvoston antamien yksinoikeuksien perusteella.

Lakiesityksessä arpajaisten keskeisiä tunnusmerkkejä ovat osallistumisen vastikkeellisuus, osittain tai kokonaan sattumaan perustuvat voittomahdollisuus ja rahanarvoinen voitto. Myös esimerkiksi kasinopelit ja rahavoittoja antavat raha-automaatit kuuluvat lain piiriin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot