Mainos
Mainos

Arto Lahti jätti kannattajakorttinsa tarkastettaviksi

Lahti kannattajineen on kerännyt 22 500 kannattajakorttia. Kauppakorkeakoulun professori pääsee presidenttiehdokkaaksi, jos vaaliviranomaiset hyväksyvät niistä 20 000.

Presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Kauppakorkeakoulun professori Arto Lahti on luovuttanut kannattajakorttinsa Helsingin vaalipiirilautakunnalle tarkastettaviksi. Hänen ehdokkuutensa puolesta on syksyn aikana kerätty ahkerasti nimiä kannattajakortteihin.

Ehdokkuuteen tarvitaan 20 000 kannattajakorttia. Varmuuden vuoksi Lahdella on kerättynä 22 500 korttia, sillä mukana saattaa olla päällekkäisyyksiä. Jonkin nimen kohdalta voi myös puuttua vaadittuja tietoja, kuten esimerkiksi syntymäaika.

Vaaliviranomaiset laskevat ja tarkastavat kortit. Jos riittävä määrä hyväksyttyjä kortteja löytyy, Lahti voi osallistua vaaleihin ehdokkaana.

Kaikki ehdokashakemukset tarkastetaan maanantaina 12. joulukuuta. Ehdokashakemukset on jätettävä viimeistään ensi keskiviikkona.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme