Mainos
Mainos

Arto Ojala: Kasvua kotimarkkinoilta

Palvelutyöntajien toimitusjohtaja Arto Ojala peräänkuuluttaa pikaisia toimia talouden kasvun puolesta. Ojala huomauttaa MTV3:n Nettivieraana, että talouden kasvu uhkaa hidastua tasolle, jolla työllisyysaste alenee ja työttömyys todennäköisesti kääntyy nousuun.

- Vienti ei vedä, koska ei ole riittävästi vientikysyntää maailmanmarkkinoilla. Kilpailukyky on edelleen hyvä, vaikka dollarin heikkeneminen euron suhteen onkin syönyt euroalueen hintakilpailukykyä. Valitettavasti ei ole odotettavaa, että vientikysyntä elpyisi näköpiirissä olevana aikana, Ojala kirjoittaa.

Ojala toteaa, että talouspoliittisin toimin ei juurikaan voida avittaa vientiyrityksiä, ainakaan lyhyellä aikavälillä.
- Kotimaiseen kysyntään voidaan vaikuttaa omin talouspoliittisin päätöksin ja yksityistä kulutusta voidaan kannustaa omin päätöksin. Investointeja voidaan lisätä talouspoliittisin päätöksin vain julkisella sektorilla. Perusrakenneinvestointeja, maantie- ja rautatieinvestointeja on päätetty lisätä, Ojala kirjoittaa.

Ojala painottaa, että Suomella on kansantaloutena varaa lisätä kotimaista kysyntää ja yksityistä kulutusta, jopa rutkasti. - Näin pitäisi myös tehdä, pikaisesti, talouden kasvun turvaamiseksi. Meillä on varaa kulutusjuhliin, toisin kuin 1980-luvun loppupuolen kovan keinotekoisen kasvun vuosina, Ojala jatkaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme