Mainos
Mainos

Arto Ojala: Tuottavuus kunniaan

Palvelutyönantajien toimitusjohtaja Arto Ojala ei hyväksy korkean veroasteen ihannointia eikä korkeiden palkkojen korotuksia.

Palvelutyönantajien toimitusjohtaja Arto Ojala suomii MTV3:n Nettivieraana toiveita mallista, jossa palkkoja nostetaan ja verotus pidetään korkeana.

Ojala ei hyväksy korkean veroasteen ihannointia enkä korkeita palkkojen korotuksia ehdoitta. Hän korostaa tuottavuuden nostotavoitteita keinona luoda reaalisten palkkojen nousuvaraa ja tehokkuutta yhteiskuntaan. -On turha väittää, että kansalaiset todella rakastavat korkeaa verotusta. Korkea veroaste on tehottomuuden merkki, Ojala kirjoittaa.

Ojala huomauttaa, että tuottavuuden taso on eri selvitysten mukaan maassamme 20-50 prosenttia alhaisempi kuin Euroopan kärkimaissa ja USA:ssa, mittaustavasta riippuen. -Yksityinen palvelusektori on Suomessa selvästi pienempi kuin useimmissa muissa maissa. Palkkatason on noustava selvästi ja uusia vahvoja yrityksiä on saatava syntymään. Tuottavuus ja uuden teknologian nopea ja tehokas soveltaminen on ainoa keino, Ojala kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme