Mainos
Mainos

Arvela: Pääomaverotuksen uudistus saattaa lykkääntyä

Valtiovarainministeriön vero-osaston ylijohtajan Lasse Arvelan mielestä talouden näkymät ovat heikentyneet niin paljon, että pääomaverotuksen uudistusta voidaan siirtää tuonnemmaksi.

Arvela muistutti Ylen Radio 1:n uutisissa, että hänen johtamansa työryhmä työskenteli aivan erilaisten talousnäkymien ilmapiirissä.

Työryhmä esitti viime marraskuussa mm. muutoksia osinkotulojen verotukseen. Työryhmä kaavaili muutoksia ensi vuoden alusta. Arvela sanoi, että nyt päällimmäisenä ei ehkä ole pääomaverotuksen uudistus. Siihen tulee hänen mukaansa pieni aikalisä ennen kuin talous lähtee taas nousuun. Hänen mielestään on hyvin vaikea arvioida, kuinka nopeasti laskusuhdanne menee ohi.

Hän toivoo, että valtioiden välinen verokilpailu lykkääntyy.

-Tällainen verinen kilpailu yrityksistä ja pääomista - joka on ollut aika kovaa ja joka on heikentänyt meidän yritysverotuksemme kilpailukykyä aika nopeasti - saattaa ottaa aikalisän, Arvela arveli.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme