Mainos
Mainos

Arvio: Eduskunnan Kainuu-koelaboratorio tökkii

Kainuun hallintokokeilu ei ole Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan tukenut odotetusti alueen kehitystä.

Viraston tarkastuskertomuksen mukaan palvelurakenteen muutoksella on kyllä hillitty kustannusten kasvua, mutta elinkeinotoiminnan kehittäminen on ontunut. Eniten Valtiontalouden tarkastusvirasto moittii Kainuun hallintokokeilussa rahoitusjärjestelmän tehottomuutta.

Eduskunta sääti lain Kainuun hallintokokeilusta vuonna 2003. Kokeilun tarkoituksena on saada kokemusta maakunnallisen itsehallinnon vahvistamisen vaikutuksista maakunnan kehittämiseen, peruspalveluiden järjestämiseen, kansalaisten osallistumiseen, maakunnan ja valtion keskushallinnon suhteeseen sekä kuntien ja valtion aluehallinnon toimintaan.

Lakia on sovellettu Kajaanin ja Kuhmon kaupunkien sekä Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen ja Vuolijoen kuntien alueella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot