Mainos
Mainos

Arviointia kiristetään peruskoulussa

Suomen kunnat ottavat asteittain käyttöön peruskoulun uuden opetussuunnitelman vuoteen 2006 mennessä. Arviointia pyritään yhtenäistämään ja kiristämään.

Opettaja ja koululuokka

Ennen kunnilla oli varsin vapaat kädet päättää opetussuunnitelmistaan, mutta nyt valtakunnallista ohjausta lisätään. Uuden opetussuunnitelman myötä nyt melko kirjavaa arviointia pyritään yhtenäistämään ja kiristämään.

Nyt on valtakunnallisesti määritelty, mitä hyvä osaaminen eli kahdeksikko eri oppiaineissa tarkoittaa. Vanhempainilloissa varoitellaan, että korkeimmat arvosanat tulevat olemaan entistä tiukemmassa. Enää ei ole esimerkiksi itsestään selvää, että käytös on kymmenen, vaan tähän vaaditaan näyttöä sosiaalisista taidoista.

Opetusmenetelmien uudistamisen lisäksi opettajien haasteena ovat esimerkiksi tietotekniikan käytön opastus ja sosiaalisten taitojen vaaliminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot