Mainos
Mainos

Arviointia kiristetään peruskoulussa

Suomen kunnat ottavat asteittain käyttöön peruskoulun uuden opetussuunnitelman vuoteen 2006 mennessä. Arviointia pyritään yhtenäistämään ja kiristämään.

Opettaja ja koululuokka

Ennen kunnilla oli varsin vapaat kädet päättää opetussuunnitelmistaan, mutta nyt valtakunnallista ohjausta lisätään. Uuden opetussuunnitelman myötä nyt melko kirjavaa arviointia pyritään yhtenäistämään ja kiristämään.

Nyt on valtakunnallisesti määritelty, mitä hyvä osaaminen eli kahdeksikko eri oppiaineissa tarkoittaa. Vanhempainilloissa varoitellaan, että korkeimmat arvosanat tulevat olemaan entistä tiukemmassa. Enää ei ole esimerkiksi itsestään selvää, että käytös on kymmenen, vaan tähän vaaditaan näyttöä sosiaalisista taidoista.

Opetusmenetelmien uudistamisen lisäksi opettajien haasteena ovat esimerkiksi tietotekniikan käytön opastus ja sosiaalisten taitojen vaaliminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme