Mainos
Mainos

Arvioitavana Mark Watsonin Eleven

Arvio: Lenita Toivakka, Kirja: Mark Watson: Eleven.

(Simon & Schuster)

Innostuin välillä lukemaan romaania englannin kiellä. Lentokentällä käteeni osui Mark Watsonin pokkari "Yksitoista" . Kirjan kannessa lukee, että jos tykkäsit Davis Nichollsin "Sinä Päivänä" kirjasta, pidät tästäkin. Joten ostin kirjan ja ennakko-odotuksetkin kirjasta olivat jo syntyneet.

Yksitoista kertoo tarinaa radiojuontajasta joka kuuntelee ja lohduttaa kuulijoita öiseen aikaan suorassa lähetyksessä. Hän neuvoo sujuvasti unettomia, yksinjääneitä ja sydänsuruisia. Radiojuontaja Xavier on mukavan tuntuinen kaveri, mutta hänen oma elämänsä on hiukan solmussa. Hän on muuttanut äskettäin Austaraliasta Irlantiin . Hän hakee kovasti kiinnekohtaa ja ihmissuhteita elämäänsä. Australiasta on paljon kipeitä muistoja, jotka Xavier haluaisi unohtaa.

Luku yksitoista on rakennettu kantamaan kirjan tarinaa. Ajatus on hyvä, mutta se ei mielestäni oikein toimi. Kirjassa sivutaan yhtätoista tarinaa, kirjassa on yksitoista lukua ja taisi Xavierin kotitalon numerokin olla 11.

Kirja oli hauska, harmiton ja lämmin. Mukavaa luettavaa vieraallakin kielellä.

Kirjojen parissa rentoudun ja pakenen arjen kiireitä. Valitettavasti eduskuntatyön ollessa kiivaimmillaan tulee luettua aivan liian vähän. Kommentaattorina lukemiselle järjestyy aikaa. Tämä tekee minulle "työnarkomaanille" tosi hyvää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme