Mainos
Mainos

Arvonlisäveron osittaista alentamista harkitaan

Tarjoilu, parturi- ja kampaamopalvelut ovat ne palvelualat, joilla Suomen mielestä voisi parhaiten soveltaa alennettua arvonlisäverokantaa. Hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti tänään, että Suomi ilmoittaa nämä alat vastauksena kyselyyn, jonka puheenjohtajamaa Itävalta on lähettänyt jäsenmaille.

EU-maat neuvottelevat parhaillaan komission ehdottamasta kokeilusta, jossa arvonlisäveroa voisi työllisyyden edistämiseksi alentaa työvoimavaltaisilla aloilla. Eri mailla on ollut erilaisia näkemyksiä siitä, mille aloille kokeilu sopisi, ja näitä yritetään nyt sovittaa yhteen.

Suomessa ei ole vielä päätetty kokeilla arvonlisäveron alentamista millään alalla. Hallitus suhtautuu kuitenkin kokeiluun myönteisesti. EU-tasolla kestää vielä kauan ennen kuin kokeilun aloittamisesta voidaan päättää, eli ratkaisu Suomen sovelluksista jää seuraavalle hallitukselle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme