Mainos
Mainos

Arvonlisäverotus kiristyy ensi vuonna

Yleinen arvonlisäverokanta nousee ensi vuoden alusta 23 prosentista 24 prosenttiin.

Myös alemmat arvonlisäverokannat nousevat. Elintarvikkeisiin, rehuihin sekä ravintola- ja ateriapalveluihin sovellettava verokanta korotetaan 13 prosentista 14 prosenttiin.

Veronmaksajain keskusliiton laskelman mukaan esimerkiksi 50 euron ruokalaskuun tulee korotuksen myötä lisää hintaa 44 senttiä.

Kirjoihin, tilattuihin sanoma- ja aikakauslehtiin, lääkkeisiin, liikuntapalveluihin, henkilökuljetuksiin, majoituspalveluihin, televisio- ja yleisradiotoiminnasta saatuihin korvauksiin, kulttuuri- ja viihdetilaisuuksiin, tekijän suorittamiin taide-esineiden myynteihin, kaikkien taide-esineiden maahantuontiin sekä tekijänoikeusjärjestöjen saamiin tekijänkorvauksiin sovellettava arvonlisävero korotetaan yhdeksästä prosentista kymmenestä prosenttiin.

Vakuutusmaksuvero nousee 23 prosentista 24 prosenttiin.

Arvonlisäveroa ei makseta esimerkiksi sairaanhoidosta, hammashoidosta, koulu- ja yliopisto-opetuksesta, rahoitus- ja vakuutuspalveluista eikä arpajaisista ja rahapeleistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot