Mainos
Mainos

Arvosana kertoo pankkiasiakkaan luottokelpoisuuden

Vihjeen omasta luottoluokastaan voi saada siitä, kuinka suurta lainamarginaalia pankilleen maksaa.

Pankit ovat alkaneet luokitella henkilöasiakkaitaan kuten yrityksiä. Asiakkaille annetaan numeroita tai kirjaimia heidän luottokelpoisuutensa perusteella. Samanlaisia luokituksia on annettu aiemmin vain yrityksille.

Pankit eivät kuitenkaan mielellään kerro asiakkaidensa luokituksia tai niiden perusteita.

Helsingin Sanomien mukaan vihjeen omasta luokituksestaan saa lainamarginaalista. Alhainen marginaali kertoo hyvästä luokituksesta.

Finanssialan Keskusliitto suhtautuu henkilöasiakkaiden luokitteluun positiivisesti.

- Mielestäni tämä on myönteinen asia eikä se aiheuta asiakkaalle minkäänlaista vahinkoa. Luokittelu on välttämätön pankkien vakavaraisuuden seurannan ja riskienhallinnan kannalta eli se on asiakkaan jo pankissa oleviin tietoihin perustuvaa, sanoo liiton johtaja Kaija Erjanti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot