Mainos
Mainos

Asara-Laaksonen: Työvoima ei liiku pätkätöissä

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton toimialajohtajan mukaan ammattitaitoinen henkilökunta ei voi muuttaa työn perässä, jos työsuhteen jatkuvuudesta ei ole takeita ja toimeentulo on epävarmaa.

SAK:laisen Julkisten ja hyvinvointialojen liiton toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen katsoo, että pätkätöiden suuri määrä estää työvoiman liikkumisen lisäämisen.

Asara-Laaksosen mukaan ammattitaitoinen henkilökunta ei voi muuttaa työn perässä, jos työsuhteen jatkuvuudesta ei ole takeita ja toimeentulo on epävarmaa.

Lahdessa puhunut Asara-Laaksonen arvosteli kuntia ja valtiota siitä, että ne pyrkivät laajoihin uudistuksiin ja käyttävät silti samalla edelleen perusteetta määräaikaista henkilökuntaa pysyväisluonteisissa tehtävissä. Hän muistuttaa, että määräaikaisten suhteellinen osuus on edelleen suurin juuri julkisella sektorilla, noin neljännes työntekijöistä.

Ongelma on myös se, että pätkätöissä työskentelevät jäävät vakinaisen henkilökunnan jalkoihin koulutuksessa ja osaamisen kehittämisessä.

Ongelmien ratkaisu edellyttää Asara-Laaksosen mukaan kuntien rahoituspohjan turvaamista valtion budjettiratkaisuissa. Budjettirahaa on myös kohdennettava pätkätyöläisten koulutukseen.

JHL on 230 000 jäsenellään Suomen suurin ammattiliitto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme