Mainos
Mainos

Aseenkantoluvan ikärajaa halutaan nostaa

Perustuslakivaliokunta tiukentaisi ampuma-aseiden hankinnan ja hallussapidon edellytyksiä ikärajaa korottamalla. Käsiaseen ostajan ikärajaa halutaan nostaa 20 vuoden ikään. Myös lupaviranomaisten mahdollisuuksia saada lupaharkinnassa tarvittavia välttämättömiä tietoja hakijan sopivuudesta halutaan lisätä.

Perustuslakivaliokunta on antanut lausuntonsa uudesta ampuma-aselaista. Ampuma-seuran jäsenyys ei käy ampuma-urheilussa ja -harrastuksessa käytettävän käsiaseen luvansaannin edellytykseksi.

Valiokunta haluaa lain täsmentävän lääkärin tai sotilasviranomaisen ilmoitusoikeutta ampuma-aseen hallussapitoon sopimattomasta henkilöstä.

Poliisi voisi tarkistaa, säilytetäänkö asetta säännöksien mukaan. Poliisin olisi ilmoitettava tarkastuksesta etukäteen ja aseen haltija voisi lykätä tarkastusta myöhemmäksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot