Mainos
Mainos

Aseharrastaja ilmoitti nolosta virheestä Jokela-raportissa

Torstaina julkistettuun Jokelan koulusurmien tutkintalautakunnanraporttiin eksyi vahingossa siteeraus vanhentuneesta lainkohdasta.Virheen huomasi aseharrastaja, joka otti yhteyttä asiassa Turun Sanomiin.

Raportissa viitataan lainkohtaan, jonka mukaan ampuma-aseen hallussapitoon on oltava hyväksyttävä käyttötarkoitus, jollaiseksi raportissa luetaan myös ”henkilökohtaisen koskemattomuuden tai omaisuuden suojeleminen”. Kyseinen kohta on kumottu laista kuitenkin jo vuonna 2002.

Hallitusneuvos Jouni Laiho sisäministeriöstä huomauttaa Turun Sanomissa, ettei uuden lain aikana ei ole koskaan myönnetty ampuma-aseen hallussapitolupaa itsesuojeluperusteilla.

Jokelan tutkintalautakunnan puheenjohtaja, varatuomari Tuulikki Petäjäniemi pahoittelee tapahtunutta virhettä. Hänen mukaansa sillä ei kuitenkaan ole merkitystä raportin loppupäätelmien kannalta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme