Mainos
Mainos

Aseiden osien säilyttämisestä luvanvaraista

Aseen osia ei pian saa säilyttää kodeissa ilman poliisin lupaa. Näin määrää uusi aselakiesitys, joka tulee eduskuntaan lähiviikkoina. Lain tarkoitus on rajata kovat aseet vain oikeille asekeräilijöille pois kiihkoilijoiden ulottuvilta.

Nykyisin aseen osia kuten piippua, patruunapesää, lukkoa tai suljinta saa säilyttää kodeissa. Uusi aselaki tekee aseen osista kuitenkin luvanvaraisia. Jos osia on kotona vaikka koristeina, niille pitää hakea poliisin lupa.

Suuri osa asekeräilijöistä on asiallista väkeä. Joukkoon mahtuu myös muita, jotka aiotaankin nyt panna lailla kuriin. Uudessa aselakiesityksessä keräilijäksi haluavan pitää hakea hyväksyntä lääninhallitukselta. Sen jälkeen täytyy vielä todistaa, että tuntee aseet ja asetekniikan.

Uusi laki tiukentaa myös aseiden säilytystä koskevia määräyksiä. Nykylaki ei vaadi aseiden säilyttämistä lukkojen takana. Uusi laki määrää, että ase on säilytettävä lukitussa tilassa tai aseen osat on säilytettävä erillisinä.

Uuden lain mukaan aseita ei lukittunakaan saa säilyttää paikassa, josta ne voi helposti anastaa. Jos kesämökiltä siis varastetaan ase, mökkiläinen saa varautua jatkossa syytteeseen ja sakkorangaistukseen.
(MTV3/Jussi Eronen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme