Mainos
Mainos

Aseiden vapaasta luovutuksesta poliisille kaavaillaan pysyvää

Sisäministeriö kaavailee luvattomien aseiden ja räjähteiden palauttamisesta pysyvää.

Aiemmin esillä on ollut armovuosi, jossa laittomat aseet voisi palauttaa tietyn ajan kuluessa ilman pelkoa rangaistuksesta. Nyt puhutaan armovuoden sijaan ikuisesta armosta.

Poliisin haltuun tulevat aseet seulotaan poliisin tekniikkakeskuksessa. Osa myydään, osa sulatetaan ja osa päätyy krp:n varastoon.

Poliisille luovutetaan aseita kuolinpesistä ja lisäksi niitä takavarikoidaan kadulta.

Sisäministeriössä kaavaillaan aseiden luovuttamisesta nyt helpompaa. Valmisteilla on laki, jonka jälkeen aseiden luovuttaminen poliisille ei olisi enää rangaistavaa. Järjestelystä kaavaillaan pysyvää.

Luvattoman aseen haltija voisi myös hakea lupaa aseeseen. Toinen vaihtoehto on laittaa luvaton ase myyntiin poliisi kautta.

Tämänhetkisen arvion mukaan laittomia aseita on noin 60 000.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.02.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot