Mainos
Mainos

Aseistakieltäytyjät Patrian ovilla Tampereella

Kymmenkunta mielenosoittajaa sulki aamupäivällä aseteollisuusyhtiö Patrian Tampereen toimiston sisäänkäynnit. Mielenilmaus kesti poliisin mukaan vajaat kaksi tuntia. Siihen osallistuneet saivat sakkoja niskoittelusta.

Mielenosoittajat kahliutuivat toisiinsa kahden porraskäytävän edustalle ja estivät siten kulkemisen Patrian tiloihin ja niistä pois.

Poliisi otti kiinni 12-13 mielenosoituksessa mukana ollutta ja kuulusteli heitä muutaman tunnin. Heidät päästettiin sen jälkeen vapaaksi, mutta kaikki saivat sakkoja. Tampereen poliisiin mukaan tapaus on loppuun käsitelty.

Protestin järjestäjiksi ovat ilmoittautuneet Aseistakieltäytyjäliitto ja Muurinmurtajat-ryhmä. Mielenosoittajat vastustavat Suomen osallistumista kansainväliseen asekauppaan. He haluavat myös kiinnittää huomiota Patrian asevientiin liittyvään lahjusjupakkaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme