Mainos
Mainos

Aselaki avaa ovet kotitarkastuksille

Uusi aselaki on antamassa poliisille oikeuden tarkastaa yksityisten ihmisten koteja ilman minkäänlaista rikosepäilyä.

Pistotarkastukset yksityisiin aseensäilytystiloihin ja pakkojäsenyys ampumaseurassa aseluvan ehtona sisältyvät aselakiesitykseen. Laki tulee eduskuntakäsittelyyn syksyllä.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan lakia vastustetaan kiivaasti. Metsästäjät, ampumaurheilijat, reserviläisjärjestöt, asekauppiaat ja -keräilijät katsovat, että yhdistymisvapauteen ja kotirauhaan puuttuminen aseluvan ehtona rikkovat perustuslain määräyksiä.

Aseharrastajat ja alan liikkeenharjoittajat paheksuvat lisäksi, että heidän kannanottonsa ohitettiin tyystin lain valmisteluvaiheessa.

Sisäministeriön arpajais- ja asehallinnosta vastaava hallitusneuvos Jouni Laiho sanoo, ettei lakitekstiä voida kirjoittaa koskaan kaikille mieluisaksi.

Laiho muistuttaa, että aselain tiukemmalle linjalle on olemassa laaja poliittinen tahto, joka ilmaistiin viime syksyn Kauhajoen koulusurmien jälkeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme