Mainos
Mainos

Aselaki kiristymässä - lääkärin lausunto voi viedä aseluvan

Lääkäreiden on jatkossa ilmoittava poliisille, jos henkilö on sopimaton pitämään asetta. Eduskunta on tekemässä kiristyksen uuteen ampuma-aselakiin.

Velvoite koskee myös nykyisiä aseluvan haltijoita.

Eduskunnan hallintovaliokunta on ottanut mietinnössään mallia ajokorttikäytännöstä. Siinä lääkärin on ilmoitettava poliisille, jos hän havaitsee, että potilas ei ole enää kyvykäs ajamaan autoa.

Uusi laki tiukentaa käsiaseiden eli erilaisten pistoolien ja revolverien hankintaa. Luvan tällaisen aseen pitämiseen voi vastaisuudessa saada vasta 20 vuoden iässä. Nyt ikäraja on 18 vuotta.

Käsiaseluvan ehdoksi ei kuitenkaan tule hallituksen ehdottamaa vähintään kahden vuoden jäsenyyttä ampumaseurassa. Ampuma-asekouluttajan antama todistus vähintään sen mittaisesta aktiivisesta harrastuksesta riittää.

Lainmuutokset ovat pian tulossa koko eduskunnan päätettäväksi.

(MTV3 - STT)

Katso Jarkko Sipilän juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot