Mainos
Mainos

Aselupien myöntäminen ja valvonta tehostuu

Tähän asti käytännöt ovat vaihdelleet eri poliisilaitosten välillä. Sisäministeriöstä arvioidaan, että luvattomia aseita olisi Suomessa korkeintaan joitakin kymmeniätuhansia.

Poliisi tehostaa aselupien myöntämistä ja valvontaa.

Poliisin ylijohto on antanut lupien käsittelyyn uudet ohjeet, jotka tulevat voimaan perjantaina. Uusilla ohjeilla pyritään siihen, että aselupia myönnettäisiin yhdenmukaisin perustein ja aselupien haltijoita kohdeltaisiin yhdenvertaisesti koko maassa. Tähän asti käytännöt ovat vaihdelleet eri poliisilaitosten välillä.

Uusi ohjeistus tarkentaa myöntämisehtoja luvanhakijan soveltuvuuden osalta. Ohjeiden mukaan esimerkiksi rattijuopumus voi olla este uudelle aseluvalle enimmillään kahden vuoden ajan. Törkeä tai useampi rattijuopumus voi viedä luvan saamisen mahdollisuuden kahdesta viiteen vuodeksi. Esteaikoja on myös muun muassa väkivalta- ja huumerikosten kohdalla.

Poliisi myöntää vuosittain noin 80 000 ampuma-aselupaa. Aserekisterissä on 1,6 miljoonaa asetta. Luvanhaltijoita on noin 640 000.

Sisäministeriöstä arvioidaan, että luvattomia aseita olisi Suomessa korkeintaan joitakin kymmeniätuhansia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot