Mainos
Mainos

Asem-kokous siirtyy Tampereelta Helsinkiin

MTV:n uutisten mukaan EU:n ja Aasian maiden Asem-huippukouksen pitopaikka vaihtuu Tampereelta Helsinkiin.

Maanantaina käsiteltävän virkamiesesityksen mukaan EU:n ja Aasian maiden huippukokouksen paikanvaihtoa Helsinkiin perustellaan muun muassa sillä, että Tampereen hotelleista ei löydy tarpeeksi sviittejä Aasian maiden johtajien käyttöön.

MTV:n uutisten tietojen mukaan maanantaina pidettävässä ylimääräisessä EU-ministerivaliokunnan kokouksessa päätetään viimeinkin Asem-kokouksen siirtämisestä Tampereelta Helsinkiin virkamiesten esityksestä.

Lähes neljänkymmenen maan ja 4-tuhannen osanottajan mammuttikokouksen pitopaikan vaihtoa on palloteltu hallituksen EU-ministerivaliokunnassa jo viikkoja. Viimeksi esitys pantiin pöydälle eilen.

Helsingin kannalle on jo aiemmin kääntynyt pääministeri Matti Vanhanen, joka vielä kevättalvella liputti Tampereen puolesta. MTV:n uutisten tietojen mukaan Vanhanen olisi halunnut että kokouksen siirrosta Helsinkiin olisi päätetty jo aiemmin, mutta päätöstä viivyttivät valtiovarainministeri Antti Kalliomäen vaatimat lisäselvitykset. Kalliomäki on näkyvästi kannattanut kokouksen säilyttämistä Tampereella.

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tärkeimmän kokouksen sijaan Tampereelle on tulossa lohdutuspalkintona joku puheenjohtajuuskauden ulkoministerikokouksista, todennäköisesti Välimeren maiden kumppanuuskokous. Ajankohdista ja paikoista ministerivaliokunta päättää myöhemmin.

Tiettävästi valtiosihteeri Risto Volanen on jo informoinut Tampereen kaupunginjohtaja Jarmo Rantasta siitä, että virkamiesten maanantainen esitys ei tule olemaan Tampereelle myönteinen. Kaupunginjohtaja Rantanen sanoi tänään MTV:n uutisille, ettei halua lähteä jossittelemaan asialla ennenkuin päätökset ovat pöydällä.

Myös valtiosihteeri Volanen sekä EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Anja Vilo haluavat palata asiaan vasta maanantaina ministerivaliokunnan päätöksen jälkeen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.06.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme