Mainos
Mainos

Asem-kokousta turvataan 3000 poliisin voimin

Euroopan ja Aasian maat kokoava Asem 6-kokous tuo Helsinkiin 38 valtionpäämiestä ja tuhansittain muita vieraita. Kyseessä on eräs Suomen kaikkien aikojen suurimmista poliisioperaatioista.

Helsingin huippukokousten sarja alkaa tällä viikolla Euroopan ja Aasian maiden Asem-kokouksella. Delegaatiot saapuvat maahan torstaina ja kansoittavat hotellit. Perjantaina aloitetaan varsinaiset kokoukset, jotka huipentuvat sunnuntaista maanantaihin kestävään Asem 6-huippukokoukseen.

Turvallisuusjärjestelyiltään tapahtumasarja on eräs suurimmista Suomessa. Yksin Helsingin poliisi ei tämän mittaluokan tapahtumaa kykenisi hoitamaan. Siksi muualta Suomesta tuodaan virkavaltaa kokouksia turvaamaan, kertoo poliisikomentaja Jukka Riikonen Helsingin poliisista.

- Meillä on Helsingissä noin 1500 poliisia ja me olemme saaneet tänne avuksi ympäri muuta valtakuntaa vähintään saman verran joukkoja.

Poliisi on valmistautunut EU-puheenjohtajuuteen ja siihen liittyviin turvallisuusuhkiin kaksi vuotta. Suuria riskejä ei nyt näköpiirissä ole, perustehtävät liittyvät normaaliin katuturvallisuuteen. Viikonlopulle ajoitetut mielenosoitukset kuitenkin askarruttavat poliisia.

- On myös varauduttu siihen, että nämä mielenosoitukset, jotka ovat sinänsä laillista toimintaa, voivat muuttua laittomiksi. Eli meillä on hieman viitteitä siihen suuntaan, että mielenosoitukset voivat muuttua sen suuntaisiksi, että poliisi joutuu niihin puuttumaan.

Huippukokouksella ja sen oheistapahtumilla on vaikutuksensa myös tavallisen helsinkiläisen elämään. Vieraiden turvaaminen ja sen vaatimat järjestelyt aiheuttavat loppuviikolla ongelmia pääkaupungin liikenteeseen.

Myös hotellit ja ravintolat täyttyvät kokousvieraista. Kokousvieraat ovat varanneet kaikkiaan parituhatta hotellihuonetta Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta ja myös ravintolat toivovat, että kokousvierailla on aikaa illanviettoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme