Mainos
Mainos

Asenteet alkoholiin tiukentuneet

Terveyden edistämisen keskuksen tutkimuksesta selviää, että yhä useampi suomalainen on tiukemman alkoholipolitiikan, kuten kieltojen ja alkoholiveron korottamisen, kannalla.

Suomalaiset näyttävät tiukentavan asennettaan alkoholiin.

Terveyden edistämisen keskuksen teettämän tutkimuksen mukaan kansalaiset odottavat nyt alkoholipolitiikkaan kieltoja ja rajoituksia. Myös alkoholiveron maltillinen nosto saa kannatusta.

Tutkimus päättelee, että alkoholimyönteinen suhtautuminen on synnyttänyt selkeät vastavoimat. Alkoholin hinnan lasku, julkijuopottelu ja lisääntyneet ongelmat ovat kääntäneet mielipiteitä.

Kaksi kolmasosaa vastaajista on sitä mieltä, että hallitus ei ole tehnyt riittävästi alkoholiongelmien vähentämiseksi. Veron noston ohella rattijuopumuksen rajan alentaminen ja uusien autojen alkolukko saavat kannatusta.

Terveyden edistämisen keskuksen kyselyyn vastasi yli tuhat kansalaista. Keskus julkisti tulokset tänään valtakunnallisilla päihdepäivillä Jyväskylässä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.09.2006)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot