Mainos
Mainos

Asenteet maahanmuuttajia kohtaan yhä viileät

Maahanmuuttajat kokevat yhä syrjintää työpaikoilla ja kouluissa. Nuorten asenteet vähemmistöjä kohtaan ovat viime vuosina jopa jyrkentyneet.

Maahanmuuttajat kohtaavat yhä paljon syrjintää työelämässä ja kouluissa. Vaikka rasismin vastaista lainsäädäntöä kehitettiin viime vuonna paljon, asenneilmapiiri ei näytä muuttuneen merkittävästi.

Nuorten asenteiden vähemmistöjä kohtaan on todettu viime vuosina jopa jyrkentyneen. Projektipäällikkö Aysu Shakir Ihmisoikeusliitosta pitää kylmää asenneilmapiiriä pahimpana ongelmana. Se ilmenee mm. syrjintänä työssä, kiusaamisena kouluissa ja huuteluna ja väkivaltana kaduilla.

Ulkomaalaisiin kohdistuva rikollisuus jää usein piilorikollisuudeksi. Esimerkiksi vuonna 2002 käräjäoikeudet antoivat 13 tuomiota tapauksista, joissa päärikoksena oli syrjintärikos. Kuitenkin puolet somalialaisista ja joka neljäs venäläinen, virolainen ja vietnamilainen koki syrjintää hakiessaan työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme