Mainos
Mainos

Asenteet maahanmuuttajia kohtaan yhä viileät

Maahanmuuttajat kokevat yhä syrjintää työpaikoilla ja kouluissa. Nuorten asenteet vähemmistöjä kohtaan ovat viime vuosina jopa jyrkentyneet.

Maahanmuuttajat kohtaavat yhä paljon syrjintää työelämässä ja kouluissa. Vaikka rasismin vastaista lainsäädäntöä kehitettiin viime vuonna paljon, asenneilmapiiri ei näytä muuttuneen merkittävästi.

Nuorten asenteiden vähemmistöjä kohtaan on todettu viime vuosina jopa jyrkentyneen. Projektipäällikkö Aysu Shakir Ihmisoikeusliitosta pitää kylmää asenneilmapiiriä pahimpana ongelmana. Se ilmenee mm. syrjintänä työssä, kiusaamisena kouluissa ja huuteluna ja väkivaltana kaduilla.

Ulkomaalaisiin kohdistuva rikollisuus jää usein piilorikollisuudeksi. Esimerkiksi vuonna 2002 käräjäoikeudet antoivat 13 tuomiota tapauksista, joissa päärikoksena oli syrjintärikos. Kuitenkin puolet somalialaisista ja joka neljäs venäläinen, virolainen ja vietnamilainen koki syrjintää hakiessaan työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot