Mainos
Mainos

Asevelvollisuus lykkää yliopisto-opiskelua Suomessa

Suomalaiset aloittavat korkeakouluopintonsa selvästi vanhempina kuin nuoret monessa muussa länsimaassa, ilmenee OECD:n vertailusta.

Aloittamista myöhästyttävät Suomessa pääsykokeet ja miesten asevelvollisuus. Näiltä säästyy lähes kaikissa muissa vertailumaissa.

Opetushallituksen opetusneuvos Matti Kyrö korostaa, että järjestelmä on suurempi syypää opintojen myöhäisempään aloittamiseen kuin nuoret.

Vertailuraportin mukaan 19-vuotiaista suomalaisista joka viides opiskelee korkeakoulussa, kun taas Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Belgiassa lähes puolet 19-vuotiaista on aloittanut vastaavat opinnot.

Kaikissa OECD-maissa uusista korkeakouluopiskelijoista yli puolet on naisia. Heitä on etenkin sosiaali- ja terveysalalla sekä humanistisilla ja opetusaloilla. Miehet kansoittavat matematiikkaa ja tietojenkäsittelyä.

Vertailussa olivat myös jäsenmaiden koulujärjestelmien kustannukset. Suomalaisjärjestelmän opiskelijakohtaiset kokonaiskulut ovat OECD:n keskitasoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot