Mainos
Mainos

Asiakasmaksut nousevat elokuussa

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja päivähoidon asiakasmaksut nousevat varmuudella elokuussa. Eduskunta on hyväksynyt asiaa koskevan lakiesityksen sisällöltään äänin 102-66. Koko oppositio äänesti vastaan.

Vastedes maksut ja niiden perusteena olevat tulorajat tarkistetaan indeksin mukaan joka toinen vuosi. Asiakasmaksulain muutos heijastuu myös asiakasmaksuasetukseen, joka nostaa muun muassa terveyskeskus-, poliklinikka- ja päiväkirurgian maksuja keskimäärin 16,6 prosenttia.

Myös hammashoidon maksuja korotetaan. Lisäksi niihin tehdään muutoksia, joilla pyritään ohjaamaan asiakkaita ehkäisevään hoitoon suuhygienistin vastaanotolle. Ajatuksena on mahdollistaa hammaslääkärien keskittyminen korjaavaan hoitoon.

Päivähoidon ylimmät maksut nousevat niin ikään 16,6 prosentilla, mutta pienituloisilla maksut alenevat tulorajojen indeksiin kytkemisen vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme