Mainos
Mainos

Maksuhäiriöisten määrä hipoo ennätystä – yksi mies listalla 119 miljoonalla

Maksuhäiriömerkintöjä oli kesäkuun lopussa jo 365 000 kuluttajalla, kertoo Suomen Asiakastieto. Määrä on lähes yhtä suuri kuin laman jälkeen vuonna 1997.  Tuolloin maksuhäiriöisiä oli 368 000.

Asiakastieto arvioi, että vuoden 1997 ennätys rikkoutuu syksyn aikana.  

Uusien maksuhäiriömerkintöjen määrä on kuitenkin alkuvuonna taittunut pieneen laskuun. Yksi selitys tähän ovat pikavippejä koskevat uudet rajoitukset.  

– Vuosi sitten voimaan astuneet rajoitukset ovat vähentäneet pikavipeistä tulleita merkintöjä, mutta maksuhäiriöisten henkilöiden kokonaismäärä on silti kasvanut. Jos aiemmin merkintöjä tuli satasen vipeistä, niin nyt ne syntyvät suuremmista luotoista, kertoo liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Yksittäisten maksuhäiriömerkintöjen taustalla olevat maksamattomat saatavat vaihtelevat tällä hetkellä muutamista kympeistä 60 miljoonaan euroon.

Suurin yksittäinen merkintä on varsinaissuomalaisella miehellä, jolla on maksuhäiriömerkintöjä yhteensä 119 miljoonan euron edestä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme