Mainos
Mainos

Asiakkaat saavat nyt valita mitä terveysasemaa käyttävät

Terveyspalvelujen käyttäjien valinnanvapaus kunnallisten palvelujen käytössä kasvaa. Asiakas saa huomisesta lähtien itse päättää, mitä terveysasemaa käyttää asuinpaikastaan riippumatta.

Palvelut pitää kuitenkin hakea oman kunnan sisältä, niinpä uudistus lisää valinnanvapautta suurissa kunnissa, joissa on lukuisia terveysasemia.

Uusi käytäntö on haasteellinen palvelujen tuottajille, etenkin kun potilaalla on nyt oikeus valita myös hoitava lääkäri ja hoitaja.

- Jos käy niin, että jokin tietty lääkäri-hoitajapari on kovin suosittu, niin joudumme luonnollisesti rajoittamaan lisäpotilaiden pääsyä heille, sanoo Helsingin kaupungin terveysasemien johtaja Antti Iivanainen.

Tähän saakka terveysasemien lopettamispäätökset ovat olleet poliitikkojen käsissä, nyt asiakkaiden valinnanvapaus näyttää uuden suunnan. Asemaa saa vaihtaa kerran vuodessa. Tämä on etenkin Lääkäriliiton mieleen.

- Kansalaiset voivat äänestää konkreettisesti jaloillaan valitsemalla aseman, jota he pitävät omien palveluidensa kannalta tarkoituksenmukaisina. Tällaiset asemat säilyvät. Jos joku asema taas suljetaan, kertoo se siitä, että sille ei ole kysyntää, muistuttaa liiton johtaja Heikki Pärnänen.

(MTV3)

Katso Anne Forssénin juttu (Seitsemän uutiset 1.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme